دسته‌بندی نشده

آموزش نرم افزار متلب – با رویکردهوافضایی (قسمت ۳)

در سری سوم آموزش هوافضایی متلب یاد می گیرید که چگونه داده ها را از خارج به نرم افزار متلب وارد کنید و همچنین چگونه یه نمودار رو رسم کنیم.

این موضوع می تونه برا خیلی ها مفید باشه… معمولا در برخی مسائل با حجم زیادی از داده ها مواجه میشیم که باید اونها رو به متلب وارد کنیم… اگه یکی یکی و به صورت دستی بخوایم این کار رو انجام بدیم شهید میشیم! بنابراین باید به دنبال راهی ساده تر باشیم.

اول بذارید مسئله رو براتون بیان کنم. در این مسئله داده های مربوط به تغییرات ضریب برا-CL بر حسب زاویه حمله رو برای یک هواپیما داریم. قراره این داده ها رو وارد متلب کنید و کدی بنویسید که علاوه بر رسم نمودار CL بر حسب زاویه ، نیروی برآی هواپیما رو برای هر زاویه حمله حساب کنه… یعنی کدی می نویسیم که میره و از محیط بیرون متلب داده ها رو می خونه و در یک بردار میریزه. طبیعتا چندتا ورودی دیگر هم نیاز داریم… این ورودی ها عبارتند از سرعت هواپیما (یا همون سرعت نسبی جریان آزاد)، مساحت بال هواپیما (مساحت مرجع) و چگالی جریان.

بعد یه حلقه for می نویسیم که به ازای تمامی زوایای حمله نیروی لیفت هواپیما رو حساب کنه… در انتها هم توسط دستور plot نمودار Cl-alpha و Lift-alpha رو رسم خواهیم کرد.

 خب همونطور که قبلا گفتم در هر برنامه ای باید مسیر راه کدنویسی خودتون رو مشخص کنید در اینجا هم این مسیر راه رو در یه کاغذ نوشتم و براتون گذاشتم تا ببینید و الگو بگیرید:

 

 تعریف ورودی ها

در این قسمت تنها نکته کلیدی همون دستوری هست که توسط اون داده ها، بیرون از متلب خونده میشه و وارد متلب میکنه…. ما داده ها رو توی نرم افزار اکسل قرار دادیم که می تونید از طریق زیر دانلود کنید:

download-whight

خب دقت کنید که برای نوشتن کد حتما پوشه ای ایجاد کنید و m فایل (کدهاتون رو که توی ادیتور می نویسید بعد از ذخیر کردن فایل، با فرمت m. ذخیره میشه که معروف به m فایل هست) و فایل اکسل را در آن پوشه قرار بدید. سپس دستور xlsread را طبق الگویی که در کدها برای شما نمایش دادیم به کار ببرید. برای مثال در کد زیر داده های ستون اکسل از A2 تا A17 از sheet1، در بردار alpha ریخته میشه:

alpha=xlsread(‘in.xlsx’,1,’A2:A17′);

و به همین منوال داده های ستون دیگر…. همچنین بقیه ورودی ها هم به سادگی تعیین می کنیم.

محاسبات

برای محاسبه نیروی لیفت در یه حلقه for که الگوی اون رو در کد زیر نشون دادیم بدست می یاریم. دقت کنید شمارنده حلقه از 1 تا 16 هست چون کلا داده های ما 16 تا هست.

خروجی ها

در قسمت خروجی ها هم نمودار ضریب لیفت بر حسب زاویه حمله و نیروی لیفت بر حسب زاویه حمله در دو تا figure (نمودار) جداگانه رسم کردیم… به دستور های مربوط به برچسب محورها، و عنوان نمودارها دقت کنید.

title(‘CL-alpha’);

xlabel(‘Alpha’);ylabel(‘CL’);

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *