دسته‌بندی نشده

سخنی کوتاه با دانشجویان پذیرفته شده در کنکور ارشد

عموما در ایران همه در دوران کارشناسی انتظار کنکور ارشد و ورود به این مقطع رو می کشند، تا پس از دوره ای که در کارشناسی با دروس مختلف و بعضا بی ربط به علاقشون درگیر بوده اند وارد محیطی مطابق با میلشون بشن و کار بر روی موضوعات مورد علاقشون رو با جدیت پی بگیرند. در این راستا تجربیات شخصی خود رو در اختیار دوستان قرار می دهیم تا پند گیرند و خواه ملال …..!

ابتدایی ترین بحث در هنگام قبولی ارشد شناخت اساتید رشته و گرایش قبولی در دانشگاه مورد نظر است. در نتیجه پیشنهاد اول ما به دوستان بررسی جامع و مفصل محل قبولیشون و جمع آوری اطلاعات در مورد اساتید و زمینه های کاری آن ها است. چراکه عموما اساتید در محدوده تخصصی خود گام بر می دارند و شما باید استاد نزدیک به علاقتون رو پیدا کنید و کمتر استادی پیدا میشه که خارج از حیطه کاری خود موضوعی را باب میل دانشجو انتخاب کند.

نحوه بررسی به دو صورت است : 

1) ارتباط رو در رو با استاد یا دانشجویان ارشد سابق استاد مورد نظر

2) بررسی رزومه های موجود از اساتید در سایت دانشگاه ها و بررسی مقالات فارسی و انگلیسی استاد در سایت های علمی

با بررسی این موضوعات ، شما تسلط لازم برای  انتخاب اساتید را دارید و با توجه به علایقتون استادی رو انتخاب کرده و در مورد موضوع پایان نامه که اصلی ترین بخش مقطع ارشد است، مذاکره می کنید.

مطالب دیگری علاوه بر حیطه کاری در انتخاب استاد قابل بررسی است که مهمترین آن اخلاق استاد و نحوه تعامل او با دانشجوست. در این راستا حتما پیش از انتخاب استاد با دانشجویان دانشگاهتون صحبت کنید و از تجربیات اونها استفاده کنید. در بعضی موارد دانشجویان اساتید جوان را انتخاب می کنند که انرژی و حوصله بیشتری در برخورد با دانشجویان دارند و در مواردی اساتید با تجربه که پختگی و آرامش و تسط بیشتری بر موضوعات دارند. بعضی از اساتید در موضوع خود یک برند به شمار می آیند و گذراندن پایان نامه یا درس با این اساتید به خودی خود یک رزومه به حساب می آید. عموما این اساتید از ابتدای سال مورد توجه دانشجویانند پس باید دقت داشته باشید که از قافله عقب نمانید !

نکته دیگر در انتخاب استاد و موضوع پایان نامه ، برنامه شما برای آینده تان است. بعضی علاقه به کارهای صنعتی دارند در نتیجه از همان ابتدا به سمت اساتید صنعتی می روند، بعضی خیال خروج از کشور در مقطع دکترا دارند که بیشتر به شهرت استاد و تعداد مقالاتی که در دوسال می توانند بدهند فکر می کنند. برخی قصد قبولی در دکترا دارند و فشار کمتری از باب پایان نامه و دروس به خود می آورند تا به راحتی کنکور را پشت سر بگذارند و همچنین به دنبال یکی دو مقاله برای قبولی در مصاحبه دکترا هستند. برخی قصد شکستن مرز علم را ندارند در نتیجه کنج عافیت می گزینند و یک پایان نامه سهل و آسان را انتخاب می کنند. برخی نگران شغل آینده خود هستند در نتیجه به سرعت وارد بازار کار می شوند و با کارهای پاره وقت رزومه و آشنایی لازم برای آینده را پیدا می کنند.

پس در ابتدای راه هدف خود را مشخص کنید تا در بین راه پشیمان نشوید، موردی که در بین دانشجویان ارشد بسیار دیده می شود. چون این دوسال فرصت بسیار کم است و به سرعت می گذرد و زمانی برای اشتباه بزرگ وجود ندارد.تمام موفقیت بستگی به تلاش شما دارد و اگر اغراق نکرده باشم اسم دانشگاه بی تاثیر است.دانشجوها را امروزه با دانش و تواناییشان می سنجند نه با نام دانشگاه . پس در هر دانشگاهی قبول شدید جا برای پیشرفت دارید.

البته توصیه ما به دوستان این هست که در انتخاب پایان نامه خود، مشکلات صنعتی کشور را هدف بگیرند و کاری انجام دهند که به نفع کشور باشد. حتی اگر از دید بسیاری آن موضوع کم اهمیت جلوه داده شود. در دانشگاه اساتیدی را خواهید دید که به صورت تولیدی؛ مقاله تولید می کنند و در عمر کاری خود حتی یک گره از چالش های علم و فناوری کشور نگشوده اند و البته به عنوان اساتیدی ایده آل برای تولید رزومه شناخته می شوند. البته این کاملا بسته به تفکرات و دید شما نسبت به آینده است.

ما همه در کشوری زندگی می کنیم که منتظریم دیگران آن را برای ما بسازند؛ غافل از اینکه اراده ای جز اراده ما سازنده این کشور نخواهد بود.

 

کسانی که تازه وارد مقطع ارشد شده اند مطالب زیر را حتما نگاهی بندازند، خصوصا مطلب اول یعنی شروع زندگی هوافضایی

مطالب مرتبط : شروع زندگی هوافضایی 2 (آنچه که یک کارشناس ارشد باید بداند) – نگاهی به تحصیلات تکمیلی در ایرا(اوضاع دانشگاه 1) – نگاهی به تعاملات دانشجویان و اساتید+ فیلم (اوضاع دانشگاه 2)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *